theo maassen

Theo Maassen

Theo Maassen is een populaire Nederlandse cabaretier die bekend staat om zijn harde humor. Hij staat al jaren op de bühne en weet elke keer weer volle zalen te trekken. Maar wie is Theo Maassen? En hoe ziet zijn leven eruit? 

Theo Maassen hoe het begon

Theo Maassen werd geboren in Oegstgeest, maar groeit op in het plaatsje Zijtaart vlakbij Veghel. Hij ging in Veghel naar de havo. Hij zat samen met dressuurrijdster Anky van Grunsven in de klas. Al vroeg kwam Theo Maassen erachter dat hij het podium op wilde. Een van zijn inspiratiebronnen was Andre van Duijn, maar ook van Kooten en De Bie. Hij werd vervolgens aangenomen op de Academie voor Drama in Eindhoven. Hier werd hij aangespoord om een eigen cabaretprogramma te schrijven. In 1990 won hij twee cabaretfestivals, waaronder Cameretten. 

In 1994 was de eerste Theo Maassen show te zien in de theaters. In Bepaalde dingen ging hij in op zijn jeugd in de gemeente Veghel en zijn huidige woonplaats Eindhoven. Het begin van een lange en succesvolle carrière.

Theo Maassen gezin

Veel mensen willen weten of Theo Maassen een vriendin en kind heeft. Samen met Joyce Straalman heeft hij twee dochters. Over het vaderschap zegt Theo Maassen dat hij het leuker vindt dan gedacht. Dingen waarvan hij dacht dat ze niet leuk zouden zijn, vindt hij nu meer dan prima. Een praatje op het schoolplein, praten met ouders tijdens kinderfeestjes, hij geniet ervan. Bovendien zegt hij dat Theo Maassens gezin hem een leuker mens heeft gemaakt.